Vårlig vedlikehold med Millboard

Vårjevndøgnet har akkurat passert oss, og det betyr at vi går inn i en tid med ny vekst og energi i plantehagene våre. Vi kan alle rekke Moder jord en hånd til en kickstart ved å gjøre noen få enkle forberedende oppgaver i uterommene våre. «Det kongelige hagebrukssamfunnet (RHS)» anbefaler følgende våraktiviteter: Beskytt nye vårskudd […]

april 3, 2019

Vårjevndøgnet har akkurat passert oss, og det betyr at vi går inn i en tid med ny vekst og energi i plantehagene våre. Vi kan alle rekke Moder jord en hånd til en kickstart ved å gjøre noen få enkle forberedende oppgaver i uterommene våre. «Det kongelige hagebrukssamfunnet (RHS)» anbefaler følgende våraktiviteter:

 1. Beskytt nye vårskudd mot snegler
  Sneglekontroll trenger ikke å sette andre dyr i fare. Du kan bruke fysiske barrierer (for eksempel teppekanter plassert under plantepotter) eller implementere en biologisk kontroll som ‘Nemaslug’ – en form for mikroskopisk nematode som du vanner ned i jorden og som holder sneglebestanden nede ved å infisere dem med sykdom.
 2. Hakk i ugressplanter for å ha dem under kontroll 
  Våren er det perfekte tidspunktet for å angripe vekst av ugress. Kutt det ned før det har sjansen til å etablere seg for sommeren. Velg en tørr dag for å hakke mellom dem for å drepe frøplanter. Tørrheten vil forhindre at de nedgravde frøene fester seg igjen i fuktig jord. Større ugress trekkes dirkete opp fra jorden.
 3. Rengjør dammen din
  Vedlikehold av dammer er nødvendig på denne tiden av året. Å forhindre dammer fra å bli tilgrodde sumper er relativt enkelt. Etter å ha flyttet fisken og annet liv i dammen over til en beholder, kan du fjerne råtnende plantesaker. Plasser avfallet til siden av dammen til å begynne med, da det kan inneholde tjerneliv, for eksempel salamandere, og de trenger tid på seg til å komme tilbake til dammen etter at du har renset den. Rengjør kantene med en skurebørste og vann, og hell det skitne vannet ut med en bøtte.
 4. Beskjær busker og klatreroser
  Når du skjærer roser, skal ikke kuttene være mer eller mindre enn 5 mm over en knopp og skal skrå nedover fra den. Enhver plante som er på vei til å råtne må beskjæres tilbake til den sunne, hvite roten for å oppmuntre den til vekst. Fjern døde og syke stilker, og når ferdig, mater du dem med en god rosegjødsel før du tilsetter litt kompost eller gjødsel.
 5. Rengjør terrassebordene dine
  Få Millboard terrassebordene i topp stand og klar til bruk i løpet av de kommende sommermånedene. Børst det for å fjerne bladene før du bare bruker varmt såpevann og en mopp for å få tilbake dets beste utseende. Enkelt!