Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg bruke Millboard terrassebord?

Millboard-terrassebord er ekstremt allsidig og kan brukes i praktisk talt alle uterom for å forbedre terrasser, balkonger, takhager, strandpromenader, broer, brygger, sitteplasser, trapper, plantasjer og mer.

Må jeg "seal" Millboard terrassebord?

Nei, alt Millboard terrassebord er «surface-sealed» i fabrikken for å sikre at de kommer i førsteklasses stand. I løpet av de første ukene det brukes, vil regnvann legge seg som kuler på overflaten, men ikke bekymre deg – dette er normalt og vil stoppe når den midlertidige «surface seal» brytes ned.

Kommer det merker i Millboard terrassebord?

Lastane®-finishen er meget motstandsdyktig mot riper, mat- og drikkeflekker og daglig slitasje. Skarpe gjenstander som ubeskyttede bord- eller stolben, piggsko eller plantekasser i metall kan etterlate merker hvis de dras over overflaten, så vær forsiktig når du flytter disse gjenstandene. Risikoen for merker fra sterke fargestoffer og flekker som bær og avføring fra dyr vil reduseres hvis det fjernes så raskt som mulig.

Hvordan rengjør jeg mitt Millboard terrassebord?

Fordi Millboard terrassebord er laget av ikke-porøs kompositt, motstår det oppbygging av mose og flekker, så det trenger veldig lite vedlikehold. For å fjerne søl og merker, bruker du bare et mildt vaskemiddel og en børste. Styr unna løsemidler, kjemikalier og rengjøringsmidler som kan skade Millboard terrassebordene dine. Det er normalt ikke behov for trykkvask.

Er Millboard terrassebord sklisikkert?

Ja, i BS79.76 sklisikkerhetstester oppnår alle stilene av Millboard terrassebord en av de høyeste sklisikre vurderingene. Den unike overflaten på Lastane® – et mykt «elastomer» belegg – er nøye utviklet for å gi en tøff overflate som forbedrer sklisikkerheten i våte forhold.

Kan du anbefale en montør?

Her er et landsdekkende nettverk av godkjente montører. Utvalgt for deres profesjonalitet og høye kvalitet, bør du likevel alltid følge normale forholdsregler før du inngår kontrakt med en tredjepart, spesielt hvis det kreves depositum.

Kan jeg bruke en "impact driver"?

Vi fraråder å bruke en støtdriver (?) (impact driver)  for å feste Durafix®-skruene på terrassebordet, da dette kan ødelegge drivbiten(?) (drive bit) og skruehodet, samt forhindre bordet i å feste seg direkte mot bjelkelaget.

Er fargene på Millboard terrassebord konsistente?

Som med alt gulv, anbefaler vi at du kjøper alle Millboard terrassebordene du trenger samtidig for å sikre at fargen er så konsistent som mulig. Hvis du ikke bestiller alle Millboard terrassebordene på en gang, kan du blande forskjellige partier for å lage bare små subtile variasjoner gjennom hele rommet ditt.

Kan Millboard terrassebord kuttes akkurat som tre?

Millboard terrassebord kan kappes med vanlige sagblader, selv om vi anbefaler en karbon-tippet, flerbruks hogg sag. Da den fine enden av bordet går tapt når det skjæres, kan disse bordene plasseres i mindre synlige områder mot en vegg eller kantprofil. Matchende «Touch-up» belegg for utsatte ender kan kjøpes separat.

Hvilke fester bør brukes til å feste Millboard terrassebord?

Etter omfattende tester, anbefaler vi og leverer Durafix® rustfrie stålskruer, designet spesielt for Millboard. Det er ikke nødvendig å forhåndsbore Millboard terrassebord, og det unike Lastane®-materialet er selvhelbredelig og etterlater bare et tilnærmet usynlig merke på overflaten.

Hva om det snør eller er isete?

En liten mengde finkornet hvitt salt kan brukes til å holde Millboard terrassebordet isfritt. Ikke bruk steinsalt, da dette inneholder leire og korn og kan slite på bordet. Når vinteren er over, rengjør du overflaten med såpevann og en myk kost.

Hvilket bjelkelagsystem burde brukes til Millboard terrassebord?

Den ideelle følgesvennen er vårt all-værs kompositt terrassebord Plas-Pro, et holdbart, slitesterkt og praktisk bjelkelagsmateriale for områder utsatt for fuktighet som brygger, fiskeplattformer, bassenger, takterrasser og strandpromenader. Millboard sitt Plas-Pro bjelkelagsystem er laget av 100% resirkulert PVC, noe som betyr at det ikke vil råtne, splitte seg eller sprekke.

Blir Millboard terrassebord varmt i solen?

FORSIKTIG – Ved høye temperaturer eller langvarig sterkt sollys kan Millboard terrassebord bli varmt. Vær forsiktig før du går barfot til Millboard terrassebord under omstendigheter der terrassebordet er i høye temperaturer og utsatt for sollys. Under disse omstendighetene kan det være nødvendig å bruke fottøy. Spesiell forsiktighet bør utvises når du bruker Millboard terrassebord i områder hvor det er varme / UV-reflekterende glass.

Kommer Millboard terrassebord med garanti?

Ja. Vår garanti gir deg trygghet om at vi vil stå ved vårt ord og holde oss til betingelsene som er fastsatt i garantidokumentet. Vi vil utstede deg med enten en 25 års boliggaranti eller en 5 års begrenset garanti, avhengig av monteringsapplikasjonen til bordene og når det er registrert innen 90 dager etter monteringen. Klikk her for å registrere garantien.

Noe annet?

For andre tekniske, monterings- eller vedlikeholdsspørsmål, gå til kontaktsiden vår, ring vårt tekniske team på 024 7643 9943, eller mail oss på [email protected].

Bestill Millboard terrasseprøver

Det er ingenting som å se Millboard terrassebord for deg selv på ordentlig. Bare be om din GRATIS prøve, http://australia-millboard.makestaging.com/samples/, eller gå til butikken vår for å finne din nærmeste forhandler eller showrom.

Kan jeg benytte et bålfat eller en terrassevarmer på terrassebordet mitt?

I tilfeller der det brenner tre eller kull, er det nødvendig å sette bålfatet på en porselen eller sementflis / -plate. Platen må strekke seg ca 1 m utenfor bålfatet. Eventuelt glør eller brennende materiale må fjernes umiddelbart for å forhindre skade eller varige merker på Millboard overflaten. Varmeovner eller infrarøde ovner vil ikke ha noe påvirkning på Millboard.

Hva er forskjellen mellom tømmerbjelkelag og komposittbjelkelag?

Tømmer er det mest brukte bjelkelaget, og de fleste har 15 års garanti. Dette er imidlertid bare under ideelle omstendigheter, og hvis kuttelementene trekkes tilbake (the cut elements are retreated). I tilfeller der tømmeret er i kontakt med bakken eller har begrenset luftstrøm, vil dette hindre holdbarheten, og i noen tilfeller redusere det til 1/3 av beregnet levetid. Hos Millboard anbefaler vi å bruke et trefritt alternativ for å maksimere holdbarheten til bjelkelaget. Vi har sørget for Plas-Pro-systemet og en 100% resirkulert plast ikke-råteprofil. Når du bruker dette som et alternativ til tømmer, må du huske at konstruksjonsspennene ikke er likeverdige. Se Plas-Pro brosjyren eller monteringsveiledningen for mer informasjon. Hvis du er i tvil, kan du kontakte et medlem av vårt tekniske team på [email protected].

Brannsikkerhet

Alle typer Millboard terrassebord er testet av BBA, sertifikat 17/5409 og er testet og sertifisert for bruk som terrassebord.

Millboard-terrassebord er testet til BS EN ISO 13501-1: 2007 + A1: 2009 og har en Bfl-S1-reaksjon på brannklassifisering (branntest for gulv). Millboard-terrassebord anbefales ikke til bruk som kledning på bygninger 18m (6 etasjer) eller over, og for annen kledningsbruk bør det være underlagt bygningsforskriften for å sjekke egnethet, bruk og nærhet.

For en fullstendig brannsikkerhetsrapport, gå til www.millboard.co.uk/help-advice/downloadable-guides/.

 

 

Kan jeg bruke et standardbord som kantstykke?

Yes you can, where the edge is merely aesthetic, such as a balcony edge, if this is your preferred finishing option. However, where the edge is likely to sustain impact, such as a step, we do not recommend using a standard board. Our edging boards have been specifically designed with high impact in mind and as such have a thicker Lastane® surface to withstand the knocks and scrapes associated with step edges and other associated applications.

 

Ja, det kan du, der kanten bare er for det estetiske, for eksempel en balkongkant – hvis dette er ditt foretrukne endealternativ, Likevel, der kanten sannsynligvis vil utsettes for slitasje, slikt som trinn eller trapper, anbefaler vi ikke å bruke et standardbord. Kantplatene våre er spesielt designet med tanke på stor påvirkning og har derfor en tykkere Lastane®-overflate for å motstå slagene og skrapene som ofte kan oppstå i trinnkanter og liknende.

Bordene mine har nettopp blitt lagt og har en lett fet / blank finish?

Siden bordene er et støpt produkt, bruker vi et frigjøringsmiddel i produksjonsprosessen, slik at når bordene først leveres, er dette frigjøringsmiddelet fortsatt på overflaten. Dette kan føre til at bordene ser ut som om de har en blank eller vokset overflate eller har små partikler med smuss og vann, og middelet kan føre til en litt glatt flate. Dette frigjøringsmiddelet vil forsvinne fra overflaten innen 6-8 uker ved naturlig forvitring. Denne prosessen kan fremskyndes ved å rengjøre bordene med varmt såpevann og stiv børste etter montering.

What tolerances should be allowed?

Det vil alltid være en liten variasjon i bordenes dimensjoner på grunn av det faktum at vi støper ut fra av naturlig eik, og på grunn av trykket fra skummet. Til tross for dette korrigerer vi bordene for å opprettholde en så jevn profil som mulig. Toleransene som tillates er: Bredde: ± 3mm. Lengde: ± 5mm. Tykkelse: ± 2 mm Dimensjonene til «Weathered Oak»- stilen kan variere mer mellom formene på grunn av det faktum at de er støpt av innsmurt eik (timeworn oak) med minimale endringer i dimensjonene.

Can you use it for load bearing applications (i.e. structural)?

It is not recommended to use Millboard in structural applications. Millboard decking would need to be fixed to a structural frame, either made of timber or ‘Plas-pro’ recycled plastic.

 

Det anbefales ikke å bruke Millboard i strukturelle applikasjoner. Millboard terrassebord må festes til en konstruksjonsramme, enten laget av tømmer eller ‘Plas-pro’ resirkulert plast.

Kan du male/beise det?

Nei, det trengs ikke! Holdbart, gjennomfarget og UV-stabilt, er Millboard et lite vedlikeholdskrevende produkt som ikke behøver noe beskyttende belegg. Maling og beis vil ikke feste seg ordentlig til overflaten.

Er Millboard terrassebord størrelser eksakte?

De fleste av bordene våre er produsert i størrelsene som er oppgitt på våre produktsider. Til tider kan imidlertid noen av bordstørrelsene ha en ubetydelig forskjell og kan produseres til 30 mm eller 31 mm. Bordene som imidlertid skulle bli produsert i denne mindre størrelsen, er fortsatt innenfor toleranse.