California Country Park

Krav
Bytt ut eksisterende trebro over Longmoor Bog for å skape et sikkert og holdbart alternativ

Prosjekt lokasjon
California Country Park, Wokingham

Design og montering
Alistair Nobles, Creative Timberwork

California Country Park er en 100 måls stor park som dekker Long Moor i Berkshire. Den består av hei og myr, inkludert Longmoor Bog, et verneområde som er et utpekt sted for spesiell vitenskapelig interesse (SSSI) og naturreservat. Myren er en stor sump, som inneholder bakterier som avfører rustfarget jernhydroksid. Området er 150 mål stort og har en seks måls stor innsjø. Parken forvaltes av Wokingham Borough Council og er åpen for publikum hver dag hele året.
Jeg vil gi min takk til Millboard for et slikt fantastisk produkt. Da vi bestemte oss for at vi måtte skifte ut vår 200m lange bro, visste jeg at vi burde vurdere andre materialer enn tre, men ønsket virkelig at det skulle stå i stil med det naturlige miljøet i vårt SSSI reservat. "Millboard Weathered Oak Vintage" var den perfekte løsningen. Den ser bedre ut enn standard trebord, mens den også er enkel å jobbe med når det gjelder praktisk konstruksjon. Vi er så fornøyde med det ferdige resultatet at vi allerede planlegger nye prosjekter som inneholder samme materiale. Takk igjen.Simon Bartlam, Wokingham Borough Council’s Countryside Service

Prosjektutfordringer og utfall

Etter å ha møtt rådet før prosjektet startet i mars 2018, informerte Millboard kunden om produkt-anbefalingene sine, ga veiledning om hvordan å møte monteringsutfordringer, og identifiserte muligheter for å redusere kostnader der det var mulig.

Creative Timberwork, en spesialentreprenør for utfordrende miljøer, startet arbeidet i mai 2018. Ved å bringe sin spesialiserte ingeniørkompetanse til prosjektet, skapte de et usedvanlig solid system av stålstøtter for å gi en fundamentplattform over den to meter dype sumpen, hvorpå Millboard-bjelkelaget og terrassebordene kunne bli sikret.

På denne måten var det mulig å oppfylle Wokingham Borough Councils krav om å lage en holdbar, brukervennlig, råtefast og visuelt harmonisk bro over den berømte myren. Millboard sitt «Weathered Oak, Vintage terrassebord» tilbyr det perfekte alternativet for et sted med så historisk og miljømessig betydning.

Det lokale rådet hadde et utfordrende prosjekt - de spurte om vi kunne bygge en 220 m lang bro gjennom en sump! Broen måtte være laget av håndlagde materialer. Etter å ha sett Millboard sitt produkt i Legoland, var det virkelig den eneste veien å gå. Myren er en SSSI, så det var påkrevd med noe som var estetisk i tråd med miljøet. Millboard sitt "Weathered Oak, Vintage terrassebord" tilbød den perfekte løsningen. Det er det mest utfordrende miljøet vi noen gang har jobbet i, men sluttresultatet var verdt det. Når folk spør hvilket trevirke som ble brukt på broen, tror de meg aldri når jeg sier at det er et håndlaget produkt, designet og produsert i Storbritannia. Alistair Nobles, Creative Timberwork

Millboard Decking Used